Framtidens lärande tar ett kliv framåt

Framtidens lärande, i år för sjätte gången i rad, har temat Nästa steg. Tillägget indikerar utvecklingen – från enstaka goda exempel har klivet tagits till mer genomgripande strategier där inte bara skolor utan hela kommuner genomfört skolutveckling på bred front med IT i fokus. Under två dagar med start imorgon i Münchenbryggeriet vid Södermälarstrand i Stockholm samlas pedagoger, skolledare, politiker –  eller helt enkelt för alla involverade och engagerade i skolutvecklingsfrågor.

Konferensen är en arena där deltagarna delger varandra och tar del av andras erfarenheter i mingel och från scenen, utbyter åsikter och synpunkter. Här presenteras också de senaste forskningsrönen och en rad framstående idékläckare och visionärer på utbildningsfronten. Som tidigare är det Datorn i utbildningen, DIU, som står bakom arrangemanget tillsammans med Skolverket, Sveriges kommuner och landsting och en rad andra aktörer med anknytning till utbildningsväsendet.
Precis som det prestigefyllda priset Guldäpplet inspirerat lärare till innovativa digitala lösningar i skolan går årets nyinstiftade pris Guldstegen till kommuner och andra skolhuvudmän som ligger i digitaliseringens framkant.
Här kan du läsa mer om Framtidens lärande – nästa steg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *