SETT utser årets skolpunkare

Sjuttiotalets punkrörelse med rötter i USA och senare i en brittisk variant kännetecknas av antimode och anarkism. Det var ett sätt att ifrågasätta rådande system att sticka ut och att provocera. Vid årets SETT-mässa delas ett stipendium på 10 000 kronor ut till en person i skolvärlden med punkanda. Priset går till den som utmärkt sig genom sin övertygelse och tagit ställning för och visat tro på varenda unges förmåga, som jobbar med passionerat och hängivet ledarskap och tvärvetenskaplig didaktik för ögonen och som med humor och värme genomför sitt uppdrag även om det går stick i stäv med gängse normer.

Stipendiet delas ut ur nyinstiftade Trevor Dolan Foundation till minne av skolforskaren Trevor Dolan som avled i februari förra året. Dolan var själv en punkare i forskarvärlden som starkt ifrågasatte tyckande utan vetenskaplig grund.

Prisutdelningen utgör en av en hel radda programpunkter som besökare kan ta del av. Konferensen, i år för tredje året i rad, riktar sig till pedagoger, skolledare, politiker och andra med anknytning till utbildningsväsendet.
Som tidigare står Rektorsakademien Utveckling, Rau, och mässarrangören Artexis bakom arrangemanget i samarbete med Stockholms Stad och Lärarförbundet.

Läs mer om Sett-dagarna här: http://www.settdagarna.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *