Karnevalsyra på Måsens familjefest

blåSolen gassade och syrenerna i full blom spred en ljuvlig sommardoft över hela förskolegården när det var dags för den årliga familjefesten på förskolan Måsen. En tradition som ingen är riktigt säker på för vilken gång i ordningen, men vackert väder har det varit så länge Jenny Hansson varit förskolechef. Ballonger i avdelningarnas olika färger konkurrerade med lika färgstarka och intressanta temaarbeten utställda för dagen att beskådas av familj, vänner men även av barn och föräldrar som tidigare tillhört förskolan. Inomhus rådde feststämning långt innan gästerna skulle dyka upp, där barn och personal hjälptes åt med förberedelserna in i det sista.
Så blev det äntligen dags att öppna festligheterna. Prick halv fyra kom barnen iförda fantasifulla huvudbonader, Pinoöron  och nyckelpigedräkter traskande i klungor och ställde upp sig inför en mäktig publik. Två pedagoger fungerade som dirigenter och hjälpte megakören att hålla takten i tre samstämmiga sommarvisor inför stolta och rörda föräldrar innan minglet tog vid. Några slog sig ner i gräset med medhavd picknick-korg, medan andra snabbt bildade kö till grillade mackor, popcornskeppet och lotteriståndet.
– Familjefesten är ett fantastiskt sätt att samla alla och samtidigt visa vad barnen gör i förskolan. Familjerna går man ur huse, alla vill vara med, säger Jenny Hansson där hon står och betraktar festligheterna lite på avstånd.
– Det här är personalens och barnens dag och det klarar de med den äran, förklarar en glad och stolt chef.

Text & foto: Lena Lindström orange  toast           blå familjefest_plakat maskbok lotteri välkommen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *