KaffePaddan

AppKnapprojektet fick en flygande start med efterdyningar. Förskolor som inte deltar i forskningen ville också prova iPad. Varje förskola i Tumba har utsett en IKT-ambassadör med uppgift att sprida kunskap i ämnet vidare. Samlingsplatsen heter Kaffepaddan, ett idé- och inspirationscafé, öppet en gång i månaden mellan 17-18.30 dit föreläsare bjudits in. Först ut var Abdul Cohan, skolledare och IKT-samordnare vid Essa Academy i Bolton. Han fick sin första aha-upplevelse om IKT och lärande vid ett besökte på Bettmässan i London. Skolan i Bolton var då på fallrepet men har sedan dess genomgått en genomgripande ansiktslyftning och hör idag till en av landets akademiskolor med extra statsanslag och andra förmåner.

Målsättningen var glasklar. ALLA barn skulle lyckas! Lär mer om sagan ESSA här.

http://lovecatoutsidethebox.blogspot.se/2011/01/essa-academy-fran-ruin-till-outstanding.html

 

Kaffepaddan har också besökts av Björn Sundberg, Lineducation, som introducerade Pluttra, ett digitalt baserat dokumentationsverktyg under utveckling. Flera förskolor i Tumba ingår i en pilotstudie, däribland två av AppKnapp-förskolorna. Mer om Pluttra här: http://www.pluttra.se/content/om-pluttra

 

Kaffepaddan har också nosat på temat iPad och utomhuspedagogik i Naturskolan där pedagogerna Ewa Wiklund och Helena Osswald gav prov på ipadens olika användningsområden ute i det fri som med geocaching, stjärnskådning och mycket annat.

 

Ann-Marie Sjunnerfeldt, Åsa Lindblom och Samar Chamoun, pedagoger vid en av AppKnapp-förskolorna har ägnat mycket tid år att filma med iPad och gav exempel på hur man kan använda MotionHD och låta barn i åldrarna ett till tre år vara delaktiga i filmningen.

Kaffepaddan IRL gör nu uppehåll fram till mars, men titta gärna in här emellanåt. Fredrik Holmlund (som demonstrerade iMovie i Kaffepaddans decembercafé) lägger ut användbara demofilmer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *